Leverans:

Beställningar som görs före klockan 16.00 på helgfri vardag behandlas samma dag och levereras normalt inom 3-10 dagar inom Sverige, ( det stora spannet för leverans beror på att vi bor i glesbygd och hit får vi leverans 1 gång/vecka, i nuläget varje Torsdag ). Vill du ha din leverans snabbare så kontakta oss gärna.

Vi reserverar oss för att lagervaror kan blir slutsålda innan vi hinner uppdatera hemsidan, och om du då gjort en beställning upplyser vi dig om den beräknade leveranstiden. Kunden har alltid rätt att häva köp utan kostnad om inte varan finns i lager. Paketen levereras, beroende på storlek och vikt, av DHL eller annan transportör till utlämningsställe (DHL Servicepoint), eller till den adress du angett som leveransadress.

När vi har packat och lämnat ditt paket till transportören uppdaterar vi ditt konto hos oss med ett sändningsnummer, du får också ett mail med paketets sändningsnummer så att du kan spåra ditt paket och planera för hämtning vid din närmaste "DHL Sevicepoint" eller ta emot paketet vid den leveransadress du angett vid beställningen.

6. Leveransförseningar 

Ibland uppstår leveransförseningar utom vår kontroll. Det kan till exempel ske då en leverantör inte kan fullfölja sina leveransförpliktelser mot oss eller problem i tillverkningsprocessen. Om det inträffar frånsäger vi oss ersättningsansvar till kunden för den skada som förseningen åstadkommit. Du kan lita på att vi alltid meddelar dig om leveranser drar ut på tiden. Du har som kund alltid rätt att häva köpet utan kostnad vid leveransförsening.

7. Transport
Vallgårdens Bär ansvarar för transport till dig som kund. Du och transportföretaget står för risken vid eventuell retur till oss. 
8. Skadade varor 
När du får dina varor är det viktigt att du kontrollerar din beställning direkt.  Har du mottagit en felaktig eller skadad vara, kontakta oss så snart som möjligt via e-post till kundtjanst@vallgarden.com, altenativt via vårt  kontaktformulär eller på telefon eller brev.