Köpvillkor

Är det något du undrar över gällande våra villkor når du oss enklast på kundtjanst@vallgarden.com.

1. Köp 

Vid beställning träffas avtal om köp först när Vallgårdens Bär bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse. En orderbekräftelse skickas snarast efter att din beställning mottagits av Vallgårdens Bär. Om leveranstid ändras i beställningen kommer du att meddelas om detta snarast möjligt. Du har alltid rätt att häva köpet utan kostnad fram till att varan är skickad. Vallgårdens Bär har ägande och återtaganderätt till samtliga produkter tills dess att fullständig betalning har mottagits från kund.

För att handla hos oss måste du vara 18 år och Vallgårdens Bär måste kunna fastställa kundens bostadsadress. 

 

2. Priser

I priserna ingår moms för beställningar inom EU. Vid bekräftad beställning, kan priserna endast ändras av omständigheter som Vallgårdens Bär inte råder över. Till exempel väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms. Skulle priset ändras har kunden rätt att utan kostnad häva köpet. Vid fakturaköp debiteras en faktureringsavgift på fn. 40 kr inkl. moms.

 

3. Frakt 

En fraktkostnad tillkommer, beroende på vikt och volym, beloppet visas i kassan innan du skall betala.

 

4. Betalningsalternativ/betalningsvillkor

Alla betalningar med kort och via Internetbank sker via säkra, krypterade anslutningar, tekniken som används är framtagen av kortföretagen i samarbete med banker och andra finansinstitut. Vi använder den senaste tekniken för att du skall känna dig trygg när du handlar hos oss. Du kan läsa mer om säkra betalningar här.

Visa loggo mastercard logga trustwave logga

 

4.1 Kortbetalning

Vi använder Payson för säkra kortbetalningar. Läs mer om Payson här

 

4.2 Direktbetalning via internetbank.

Betalning via banken sker genom Payson.

 
 4.3  Faktura (endast inom Sverige)

Avgiften för att betala mot faktura är 40 kronor. Vi använder Payson för faktura och du hittar deras villkor här: Payson
Betalningsvillkor: Vid fakturabetalning gäller 14 dagar från det att varan skickats.

 

5. Leveranser

Beställningar levereras normalt inom 3-10 dagar inom Sverige, ( det stora spannet för leverans beror på att vi bor i glesbygd och hit får vi leverans 1 gång/vecka, i nuläget varje onsdag ). Vill du ha din leverans snabbare så kontakta oss gärna.

Vi reserverar oss för att  lagervaror kan blir slutsålda innan vi hinner uppdatera hemsidan, och om du då gjort en beställning upplyser vi dig om den beräknade leveranstiden. Kunden har alltid rätt att häva köp utan kostnad om inte varan finns i lager. Paketen levereras, beroende på storlek och vikt, av DHL eller annan transportör till utlämningsställe (DHL Servicepoint), eller till din hemadress/leveransadress. 

 

6. Leveransförseningar 

Ibland uppstår leveransförseningar utom vår kontroll. Det kan till exempel ske då en leverantör inte kan fullfölja sina leveransförpliktelser mot oss eller problem i tillverkningsprocessen. Om det inträffar frånsäger vi oss ersättningsansvar till kunden för den skada som förseningen åstadkommit. Du kan lita på att vi alltid meddelar dig om leveranser drar ut på tiden. Du har som kund alltid rätt att häva köpet utan kostnad vid leveransförsening.

 

 

7. Transport

Vallgårdens Bär ansvarar för transport till dig som kund. Du och transportföretaget står för risken vid eventuell retur till oss. 

8. Skadade varor

När du får dina varor är det viktigt att du kontrollerar din beställning direkt.  Har du mottagit en felaktig eller skadad vara, kontakta oss så snart som möjligt via e-post till kundtjanst@vallgarden.com.

9. Ångerrätt och öppet köp

Privatkunder har enligt distansavtalslagen rätt till 14 dagars ångerrätt. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan. Återsänd vara måste vara oanvänd och i sin originalförpackning. Vid utnyttjande av ångerrätt/öppet köp står kunden för returfrakten. 

Här hittar du mer information om distansavtalslagen, konsumentlagar mm.:  https://www.konsumentverket.se/
https://www.arn.se/

 

10. Reklamationer 

Om du vill reklamera en skadad eller felaktig produkt ber vi dig kontakta oss via e-post för vidare instruktioner. Meddela oss helst via e-post kundtjanst@vallgarden.com, innan du skickar något. Lägg med fakturan/kvittot eller en kopia så vi kan identifiera returen. Kom ihåg att du ansvarar för frakten till oss.
Vid en eventuell tvist följer vi alltid ARN:s rekommendationer.   


11. Återbetalningar

Återbetalning av returer eller av annan orsak sker via Payson,. Summan återbetalas alltid till samma konto som använts vid köpet och snarast möjligt från det att vi har mottagit och godkänt returen.

 

12. Reservationer

Vi reserverar oss för ändringar i priser till följd av stora prisavvikelser från våra leverantörer, felskrivningar eller andra fel som ligger utanför vår kontroll. Läs mer om oförutsedda händelser under Force Majeur nedan. 

 

13. Skydd av personuppgifter

I samband med registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet endast i syfte för att fullfölja och tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Enligt PUL (personuppgiftslagen) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta i så fall vår kundservice (gärna på e-post kundtjanst@vallgarden.com). Vi försäkrar även att vi inte kommer att sälja eller överlåta några personuppgifter (se vår sekretess policy).   


14. Ej uthämtat paket

Om du inte hämtar ut ditt paket så debiteras du en administrativ avgift på 250 kr. 

 

15. Force Majeur

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal. 

Nedan följer länkar till Konsumentverket och ARN där du kan läsa mer detaljerat om konsumentköplagen och distansavtalslagen mm. 
https://www.konsumentverket.se/
https://www.arn.se/